Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pokorni: a hintáslegény és a parasztvakítás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz és a KDNP kezdeményezi, hogy a jövő héten önálló ülésen vitassa meg az Országgyűlés a kormányfő által bejelentett megszorító csomag tartalmát és társadalmi hatásait - jelentette be Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a Semjén Zsolt KDNP-elnökkel együtt tartott sajtótájékoztatóján.

Semjén Zsolt a bejelentett kormányzati intézkedésekre reagálva azt mondta: "Gyurcsány Ferenc hazudott".

Hozzátette: a kormányfő a választási kampányban eltitkolta az ország valós helyzetét, és eltitkolta azt, hogy mire készül a választások után.

"Azért vagyok kénytelen azt állítani, hogy Gyurcsány Ferenc hazudott, mert adócsökkentést ígért, és ehhez képest adóemelések történnek, új adót vezetnek be" - tette hozzá a politikus.

Semjén Zsolt szerint ez a "hintapolitika" tipikus esete: mást mondanak a választási kampányban és a politikai tárgyalásokon, és másként cselekszenek.

A politikus felszólította a kormányt: haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat a bankokkal és a multinacionális vállalatokkal, hogy vállaljanak arányos részt a terhekből.

Pokorni Zoltán annak a véleményének adott hangot, hogy az igazi "húsbavágó" intézkedések csak az önkormányzati választások után jönnek majd, a most bejelentett megszorítás csak a "kiscsomag".

"Sejtettük mi ezt, el is mondtuk, de Gyurcsány miniszterelnök úr, Veres pénzügyminiszter úr és a velük kesztyűs kézzel bánó sajtó nagy része méltóságában sértve nevezte depressziókampánynak és riogatásnak azokat a figyelmeztető szavakat, amiket mondtunk" - jegyezte meg a Fidesz alelnöke.
 
Véleménye szerint Gyurcsány Ferenc abban bízik, hogy ha a közhangulat által megkövetelt "politikaellenesség, pártellenesség ostyájába csomagolja" az áram és a gáz árának emelését, akkor minden "lecsúszik az emberek torkán".

Mint mondta, két ilyen "ostyát" látnak: az egyik a pártellenességre, a másik a gazdagellenességre apellál.

A kormányfő és kommunikációs csapata bízik abban, hogy "ez a trükk, ez a parasztvakítás" majd működik - tette hozzá a fideszes politikus, aki "hintáslegényként, hintapolitikusként" jellemezte Gyurcsány Ferencet.

A miniszterelnök ahhoz nem volt elég bátor, hogy ezeket az intézkedéseket az Országgyűlés előtt jelentse be - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a Fidesz és a KDNP frakciószövetsége nyitott az önkormányzatok vagy az államigazgatás átalakításának megvitatására, azonban nem hajlandó részt venni a kormányzat figyelemelterelő akcióiban.