eur:
394.82
usd:
370.86
bux:
66434.58
2024. április 16. kedd Csongor

A nagy lenyeli a kicsit

Kiszolgáltatottak a hazai kis- és közepes építőipari vállalkozások - figyelmeztet az egyik társasházépítő cég vezetője. A családi vállalkozásnak 75 millió forinttal tartozik egy izraeli befektető. Úgy tűnik, a törvények az adósnak kedveznek.

A kft. egy 34 lakásos társasházat épített a főváros XIII. kerületében. Az izraeli beruházó azonban indok nélkül megtagadta az épület műszaki átvételét, majd az általa megjelölt hiányosságok kijavítására kötelezte a vállalkozót - mondta el az InfoRádióban Imre Ferenc, a vállalkozás igazgatója.

A cég folytatta is a munkát, az egyik napon azonban "kommandósok lepték el" a házat, és felszólították őket, hogy távozzanak.

A kivitelezők azonnal a rendőrséghez fordultak, a hatóság azonban azt állapította meg, hogy nincs illetékessége az ügyben.

Egy esetleges bírósági eljárás miatt arra is kérték a rendőröket, hogy igazoltassák a kommandósokat, de ezt sem tették meg, sőt azt mondták: feljelentés sem tehető a kivitelezők szerint jogszerűtlenül az épületben tartózkodó kommandósok ellen.

Imre Ferenc szerint mindenképpen változtatni kellene ezeken a szabályokon, a külföldi beruházók miatt ugyanis sok hazai kisvállalkozás mehet tönkre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×