Egyre több képviselői mandátum kerül veszélybe

Infostart
2006. június 9. 15:03
Gyurcsány Ferenc korábban 298 fős parlamentet javasolt, a Fidesz most 200 képviselőből álló Országgyűlést akar. Úgy tűnik, hogy a miniszterelnök támogatja az ellenzéki kezdeményezést.

A legnagyobb ellenzéki párt frakcióigazgatója az InfoRádióban azt mondta: részletkérdés, hogy a mandátumokat egy-, vagy kétfordulós választás során osztják ki. Hangsúlyosabb probléma annak eldöntése, hogy a választási szisztéma vegyes rendszerű maradjon-e.

A Fidesz hétfőn nyújtja be javaslatát az Országgyűlés elé, amelyben az alkotmány és a választási eljárási törvény módosítását kezdeményezi - közölte Répássy Róbert.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban jelenleg még csak a Gyurcsány Ferenc által korábban javasolt 298 fős parlamentre vonatkozóan van kidolgozott előterjesztés, a kompromisszumosnak ígérkező 200 fősre még nincs.

Petrétei József az InfoRádióban azt mondta: a tárca jelenlegi elképzelései szerint egyenlő arányban oszlana meg az egyéni választókerületekben és a területi listán elnyerhető mandátumok száma.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Répássy Róbert
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Petrétei József
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást