A reklám fontosabb a budai világörökségnél - képgaléria!

Infostart
2006. június 8. 05:30
Már hónapok óta törvénytelenül adja bérbe két budai társasház a tűzfalait hirdetések elhelyezésére. Ez Magyarországon ugyan nem meglepő, de ezek a reklámok különösen zavaróak, mert a Vár aljában, a Lánchíd mellett vannak és tönkreteszik a világörökség részének számító látképet.

Az első óriásplakátok még tavasszal kerültek ki a Clark Ádám tér Fő utcai sarkára, azóta rendszeresen meg-megújulnak. A tudatosságot jelzi, hogy a hirdetéseket sok esetben a helynek megfelelően alakítják és tervezik meg.

Például most az egyik telekommunikációs cég plakátján a Clark Ádám téri körforgalom látható és a reklám, illetve a rajta lévő üzenet is ennek megfelelően készült. Az egyik megahirdetést még meg is világították, így a Budai Vár, az alagút és a Lánchíd mellett ez a reklám még este is szembetűnő.

Az épületek felületeivel a társasházak kezelői rendelkezhetnek. A kisebbik tűzfallal rendelkező házzal szemben a Budavári Önkormányzat már többször fellépett - tájékoztatta az InfoRádiót Szuromi Frida, a helyhatóság sajtóreferense.

A Fő utcai ingatlan műemlék, így a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal járhatna el azért, hogy lekerüljön az óriásplakát. Mint a helyzet mutatja, idáig eredménytelenül.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást