eur:
395.66
usd:
372.12
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Önnel is megeshet: nyaralásból a rendőrségre

Előfordult már önnel, hogy a nyaralásból hazatérve büntetőeljárás alá vonták? Pedig megeshet, ha például egy védett kagylóból készül emléktárgyat vagy egy kígyóbőrtáskát hoz haza ajándékba.

Az elmúlt öt hónapban negyven nyomozást indított a Rendészeti Biztonsági Szolgálat ferihegyi egysége olyan magyar turisták ellen, akik tiltott tárgyakat hoztak haza külföldről - mondta el az InfoRádióban a ferihegyi rendőrség vezetője.

Sokan nem tudják, hogy bűncselekményt követnek el, ha például egy védett, ritka növényekből készült ajándéktárgyat vagy egy korallt hoznak haza - közölte Zsíros Mihály őrnagy.

A vámosok már tudják, mely országból érkező járatok utasait kell szigorúbban átvizsgálni. A turisták számára legtöbbször a reptéren derül ki, hogy a bűncselekményt követtek el.

Zsíros Mihály szerint az utazási irodáknak kellene tájékoztatniuk az ügyfeleiket arról, hogy melyek azok az árucikkek, amelyeket nem vehetnek meg.

Az őrnagy elmondta azt is, hogy a gyanútlan turisták általában ügyészi vagy bírói megrovással "ússzák meg" az esetet és a nyomozás költségeit kell kifizetniük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×