eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kórházi osztályok zárhatnak be az állami szigor miatt

Kórházi osztályok mehetnek tönkre és zárhatnak be a színlelt szerződések megszüntetésének kényszere miatt - jelentette ki az InfoRádiónak a Magyar Kórházszövetség elnöke. A moratórium a hónap végén lejár, Golub Iván azonban ennek ellenére megoldást - például újabb halasztást - vár a kormányzattól.

A kórházaknak nincs meg a fedezete arra, hogy a szerződéses kollégákat közalkalmazottá sorolja át. Ugyanis ezek a munkatársak eddig az intézmények dologi kiadásait növelték, mostantól azonban bért kell számukra kifizetni.

Ráadásul senki nem hajlandó kevesebb pénzért ugyanazt a munkát elvégezni - fejtette ki Golub Iván.

A kórháznak ellátási kötelezettségük van, nem úgy működnek, mint egy profitorientált vállalkozás. Emellett köti őket a jogállási törvény is, a jogszabályok együttese pedig gyakran betarthatatlan számukra - közöte a kórházszövetség elnöke.

Golub Iván szerint a színlelt szerződések felszámolása miatt komoly működési zavarok alakulhatnak ki, főleg azokban a vidéki intézményekben, ahol jelenleg is szakemberhiánnyal küzdenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×