eur:
393.82
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A jó erkölcs megsértésével vádolják Gyurcsány cégét

Szerdán megkezdődik a Gyurcsány Ferenc kijelölt kormányfő tulajdonában lévő Altus Rt. ellen indított polgári per. A Legfőbb Ügyészség úgy véli: a vállalat még 1995-ben színlelt ajándékozási szerződéssel, a jó erkölcsbe ütköző módon jutott hozzá százmillió forintos állami beruházáshoz a Szalay utcában.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy az ügyészség még április elején nyújtott be keresetet a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő Altus Rt. ellen szerződés érvénytelensége miatt.

Az ügyészség álláspontja szerint a kormányfő cége 1995-ben törvénysértés útján, az állam kárára gazdagodott, amikor egy állami cég ésszerű gazdasági indok nélkül felújította az Altus tulajdonában lévő, Szalay utca 4. szám alatti képviselői klubot.

A Legfőbb Ügyészség keresetében azt kérte, hogy a bíróság állapítsa meg a szerződés semmisségét, és az eredeti állapot helyreállítása céljából kötelezze az Altus Rt.-t, hogy térítse meg a beruházás egyenértékét.

Az eljárás elsőrendű alperese az Altus Rt., a másodrendű az állami Közlöny- és Lapkiadó Kft. jogutódja, a Humán-Jövő 2000 Kht.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×