Titkolózik az egészségügyi miniszterjelölt

Infostart
2006. június 6. 14:10
Az egészségügyi miniszterjelölt felülvizsgálná a kötelező orvosi kamarai tagságot és a tandíjmentes rezidensképzést. Molnár Lajos az Országgyűlés illetékes bizottsága előtt több kérdésre nem válaszolt, például arra sem, hogy lesz-e vizitdíj.

Csupán annyit mondott, egyelőre nincs döntés a vizitdíjról. A szabad demokrata miniszterjelölt igazi vizitdíjnak a hálapénzt nevezte, amelyet fel akar számolni.

Az állam nem akar kórházakat eladni - mondta -, az intézményeket azonban azoknak kell működtetni, akik erre a legalkalmasabbak. Erről pedig az önkormányzatoknak kell dönteniük.

Molnár Lajos a mentési feladatot állami kézben tartaná, a betegszállítást azonban vállalkozókra bízná. Azt is mondta, hogy a hatéves orvosi egyetemi képzés után nem biztos, hogy a szakorvosi képzést is az államnak kellene finanszíroznia.

A jelölt a kormányprogram csütörtöki és pénteki parlamenti vitájára hivatkozva több kérdésre nem válaszolt. Például arra sem, milyen elbocsátások várhatók az egészségügyben és mi lesz a több-biztosítós modell sorsa.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást