eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Dideregnek a fővárosi panelekben

A fővárosi távfűtéses lakások több mint tizedében indították újra a fűtést a hűvös idő miatt. A Főtáv Rt. számításai szerint egy átlagos lakás napi fűtési költsége 120-180 forint lehet ezekben a napokban.

A hűvös időjárás miatt a főváros 241 ezer távfűtéses lakásából eddig több, mint 24 ezerben kérték a fűtés bekapcsolását - mondta el Scheithauer Imre, a Főtáv Rt. szolgáltatási igazgatója.

Scheithauer Imre hozzátette, hogy számításaik szerint ezeken a napokon egy átlagos, 52 négyzetméteres lakás napi fűtési költsége 120 és 180 forint között alakulhat, a szigeteléstől és a hőmérséklet szabályozásától függően.

2003-óta csak elvétve fordult elő, hogy a nyári hónapokban a visszakapcsolták volna a távfűtést a fővárosban. Néhány hűvösebb napon esetleg egy-egy lakóépület, maximum 300 lakás élt ezzel a lehetőséggel.

Arra még nem volt példa, hogy június elején a fővárosi távfűtéses lakások több mint 10 százalékában kérjék a fűtést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×