eur:
393.83
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rendőrök verték a Magyar Nemzet fotósát

Rendőrök csaptak össze szurkolókkal szombaton este hétkor a Puskás Ferenc stadion mellett, miután az Újpest elbukta a bajnoki aranyat. Tizenegy szurkolót őrizetbe vettek. A rohamrendőrök a Magyar Nemzet fotóriporterét sem kímélték, gumibottal mellkason ütötték, majd kicsavarták a kezét, a segítségére siető társát pedig gázspray-vel fújták le. Minderről fotók is készültek - írja a lap.

Éberling András, miután elhagyta a stadiont szirénázó rendőrautókra és vágtató lovasrendőrökre lett figyelmes. Autójába ülve követte őket, majd a Stefánia és az Egressy út sarkán fotózni kezdte a randalírozó szurkolókat megfékezni igyekvő készenlétieket.

A feldühödött újpesti kemény mag nem kímélte a rendőrautókat sem. A fotóriporter előbb lefotózta a féltéglával betört ablakú rendőrautót, majd az intézkedő rendőröket is, akik többeket földre tepertek és megbilincseltek.

A helyszínen ekkor már kevesen tartózkodtak, a fotóst tehát nehezen lehetett összekeverni egy rendbontóval - írja a lap.

Ekkor azonban mégis odarohant hozzá egy rendőr, aki tomfájával bordán ütötte. A fotóriporter hiába hivatkozott arra, hogy ő csak a munkáját végzi, a rendőr a Magyar Nemzet szerint csak annyit ordított, hogy: "Ne fotózzál!". Néhány pillanat múltával már hárman voltak az intézkedők, és kicsavarták Éberling András kezét.


(Fotó: Magyar Nemzet,
Darnay Katalin)

A kavarodás közben a fotóriporter váratlan segítséget kapott. A Blikk fotósa megpróbálta kiszabadítani a rendőrök kezei közül, ő azonban, ha lehet, még rosszabbul járt, ugyanis egyikük két centiméter távolságból gázsprayt fújt az arcába.

Az ügyben a Magyar Nemzet megkereste Tafferner Évát, a BRFK sajtóügyletesét, aki azt közölte, hogy hivatalosan nem értesült az eseményről, ehhez a fotóriporternek bejelentést kell tennie. Ezek után természetesen kivizsgálják, mi is történt.

Végül megjelent az intézkedők parancsnoka, és ő is közölte, hogy az eseményeket nem lehet fotózni, valamint azt kérdezte, hogy miért nem azt fotózzák, amikor őket bántalmazzák a randalírozók. A fotós ekkor megmutatta azt a felvételét, amin a betört ablakú rendőrautó látható. Ezek után szabadon távozhatott.

Éberling András látleletet vetetett fel sérüléseiről, és feljelentést tett a rendőrségen.

Az MSZP az eset gyors és alapos kivizsgálását, valamint minden részletre kiterjedő beszámolót vár a rendőrségtől - mondta Nyakó István szóvivő a Magyar Nemzetnek.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője is jelezte, tájékozódni fog az esetről, és ha szükséges, írásban fordul a belügyminiszterhez és a rendőrséghez.

A lap megkereste Eötvös Pált, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnökét is, aki azonban nem kívánta kommentálni az esetet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×