eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Draskovics: én is felelős vagyok

Az államreformbizottság titkárságának leendő vezetője szerint két év múlva legalább részben megvalósulhatnak a kormány által megjelölt legfontosabb célok. Draskovics Tibor volt pénzügyminiszter elisnerte, hogy ő felelős a költségvetés jelenlegi helyzete miatt.

Draskovics Tibor a közszolgálati televízió esti hírműsorában azt mondta: az alapkérdéseket 2008-ig törvénybe kellene iktatni ahhoz, hogy sikeres legyen a testület tevékenysége.

A korábbi pénzügyminiszter úgy fogalmazott: az államreform alapvetően a polgároknak nyújtott közszolgáltatások hatékonyabbá tételét jelenti.

Draskovics Tibor a bizottság minisztériumokhoz fűződő viszonyáról annyit mondott: a bizottság a miniszterek partnereként dolgozik, és a döntések előkészítésében vesz részt.

Megterhelték a büdzsét

A politikus elismerte, hogy ő is személyes felelősséget visel a költségvetés jelenlegi állapota miatt.

A költségvetés kialakult helyzetével összefüggésben azt mondta: a jelenlegi hiányt olyan döntések okozták, amelyek a társadalom számára hasznosak voltak, de a büdzsét nagyon megterhelték.

Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök pénteken mutatta be a 11 minisztérium és a kancellária, valamint a most megalakuló kormányzati intézmények vezetőit.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×