Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fodor: jó lett volna az igazságügyi tárcára hajtani

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fodor Gábor szerint baj, hogy a kormányban nincs emblematikus, rendszerváltó SZDSZ-es politikus. Épp ezért jó lett volna, ha pártja, és ő maga kapja az igazságügyi tárcát. A szabad demokrata ügyvivő az InfoRádióban rémhírnek nevezte, hogy a miniszterelnök mereven elzárkózott kinevezésétől.

"Na ne kábíts" - egyes sajtóhírek szerint Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök így reagált arra a felvetésre, hogy Forod Gábor legyen az igazságügy-miniszter. A szabad demokrata politikus mindezt hazugságnak nevezte.

Az identitásépítő tárca

Az azonban tény, hogy az új kormányban nem kapnak helyet emblematikus SZDSZ-es politikusok. Még Magyar Bálint sem, holott a kormányfő is kiáll az oktatási reform folytatása mellett.

Fodor Gábor az InfoRádióban erre reagálva azt mondta: érdemes lett voltan pártjának az igazságügyi minisztériumra, "mint identitásépítő tárcára hajtania".

Túl sokáig készült a kormányprogram

A szabad demokrata ügyvivő szerint rövidebb idő alatt is el lehetett volna készíteni a kormányprogramot, és az azzal összefüggő vitákról tájékoztatni kellett volna a közvéleményt.

A politikus ugyanakkor hangsúlyozta: közjogilag egyáltalán nem aggályos, hogy a kabinet megalakulása után kívánja ismertetni részletesen a kormányprogramot Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök.