eur:
393.84
usd:
368.3
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Az MSZP átírja választási ígéreteit

Alig másfél hónap kellett ahhoz, hogy az MSZP változtasson választási ígéretein. Kiss Péter ügyvezető kancelláriaminiszter ma reggel azt mondta, az új kormány átírja az adó- és járulékprogramokat. Gyurcsány Ferenc ma nevezi meg kormányának tagjait.

A lakosság és a gazdálkodók "nagyobb megterhelésével jár", hogy az MSZP változtat választási ígéretein. Ezt Kiss Péter ügyvezető kancelláriaminiszter mondta a közszolgálati televízió reggeli műsorában. Azt azonban megígérte, hogy a nyugdíjak felzárkóztatásának és a minimálbér emelésének hároméves programja megmarad.


A szocialista politikus, aki saját közlése szerint az új kabinetnek is tagja lesz, azt mondta: minden intézkedést a gazdasági egyensúly mielőbbi visszaállításának rendelnek alá.


Az biztos, hogy az összevonások eredményeképpen csak 11 minisztérium lesz, plusz a Miniszterelnöki Hivatal. Elképzelhető, hogy az egyetlen újonc az egészségügyi tárcát megkapó Molnár Lajos kórházigazgató. A többiek mind kipróbált politikusok, a hírek szerint a jelöltek közül sokan már most is tárcavezetők: a posztján maradhat Gráf József földművelésügyi, Kóka János gazdasági, Petrétei József a rendészettel kiegészült igazságügyi, Persányi Miklós környezetvédelmi, Lamperth Mónika önkormányzati és Veres János pénzügyminiszter.

A honvédelmi tárca irányítására Szekeres Imre az MSZP-elnökhelyettese esélyes. Õ Juhász Ferenctől veszi át a minisztériumot, Bozóki András pedig a szocialisták első emberének, Hiller Istvánnak adja át az oktatási és kulturális területet. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetője Csizmár Gábor helyett várhatóan Kiss Péter mostani kancelláriaminiszter lesz, akit a Miniszterelnöki Hivatalban Szilvásy György kabinetfőnök vált fel.

Lesznek a minisztériumokon kívül és részben azok felett álló új testületek is. Kormány közeli források szerint az Államreform-bizottság vezetője Draskovics Tibor korábbi pénzügyminiszter lesz, a Fejlesztési Kabinetet Bajnai Gordon, a Budapest Airport elnöke, a Kormányzati Szolgáltató Központot pedig Szetey Gábor, a Philip Morris argentínai személyzeti főnöke vezeti majd, bár a kormányszóvivő egyelőre nem erősítette meg az információkat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×