eur:
395.03
usd:
365.46
bux:
65440.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az APEH viszi a pornókazettákat is

A pornókazettától a komplett kisvendéglőig bármit lefoglal az adóstól az APEH. Árverési hirdetményeiből kiderül: ha mást nem találnak, viszik az öreg színes tévét és a filléres bútorokat is.

A Népszabadság arról is, hogy nagy tételben kínál "külföldi nyelvű" pornókazettákat az APEH, de aki ugyanezt inkább magyarul szeretné, az sem csalódik: egy árverésen több mint négyszáz ilyen filmre licitálhat. A használt kazetták kikiáltási ára darabonként ezer forint. A kollekció talán egy csődbe jutott videotékából származik, de az adótartozás fejében lefoglalt holmik között a filléres ülőgarnitúrától a korszerű, számítógép vezérelte fémmegmunkáló berendezésig szinte minden megtalálható.

A lap arról is beszámol, hogy hiába indult adócsökkentéssel az év, az áfa 25-ről 20 százalékra mérséklésére az üzletek és a szolgáltatók nagy része csak februárban reagált. Az elméletileg négyszázalékos árcsökkentést hozó döntés hatása az árfigyelés végére már majdnem teljesen elolvadt. A november végétől április végéig tartó árjegyzés tapasztalatai meglehetősen vegyesek. Kiderült, hogy hónapról hónapra nő az áfacsökkentést teljesen legyelő, sőt inkább árat emelő üzletek aránya.

A Magyar Nemzetben arról olvashatunk, hogy Magyarország elengedte a vele szemben fennálló iraki államadósság 80 százalékát, vagyis 184 millió dollárnyi, csaknem 38 milliárd forintnyi tartozást. A korábbi ígéretekkel ellentétben a magyar vállalatok a mai napig nem kaptak komoly ajánlatot az iraki újjáépítésben való részvételre.

Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium kabinetfőnöke arra hivatkozott, hogy 2004-ben megállapodás született az adósságok 80 százalékának elengedéséről az Irakot hitelező kormányokat tömörítő úgynevezett Párizsi Klub és az iraki kormány között.

Az index.hu írása szerint példátlanul sok számítógép vásárlására írt ki gigatendert a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartozó központi közbeszerző május végén, ám a 4-6 milliárdos tender speciális feltételei - az informatikai lobbi heves tiltakozása ellenére - néhány esélyes versenyzőre szűkítették a mezőnyt. A közbeszerző az internetes lap kérdéseire sem válaszolt, de végül váratlanul visszavonta az eljárást, és újat írt ki. A csütörtökön lezárult verseny így némileg kiegyensúlyozottabbá vált, összesen 15 százalékot spórolt az államigazgatásnak a második kiírás.

A Világgazdaság arról számol be, hogy vonzó kiszervezési célpont Magyarország térsége. A többi kelet-közép-európai állammal együtt a növekvő költségek ellenére lépést tud tartani az ázsiai országokkal a vállalati szolgáltató központokért folyó versenyben. A kiszervezési szolgáltatások világpiaca évi 40-50 milliárd dollárt tesz ki, és ez az érték évente 30 százalékkal nő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×