eur:
395.75
usd:
372.68
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Új metrószerelvények Budapesten 2008-tól

Budapesten aláírták azt a 263,6 millió eurós, azaz nagyjából 65 milliárd forintos metróvonat-szerződést, amelynek keretében összesen 37 új metrószerelvénnyel bővül 2008-tól a BKV járműparkja.

A francia Alstom és a magyar Ganz-Transelektro konzorciuma által szállítandó szerelvények a 2-es és a 4-es metró vonalán járnak majd.

A Budapest Metropolis Konzorcium hosszában teljesen átjárható, légkondicionált, ötkocsis szerelvényei a 2-es metrón 1.023, a négykocsis szerelvények pedig a 4-es metrón egyenként 807 utast tudnak majd egyszerre szállítani.

A BKV annak ellenére írta alá a szerződést, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság nem fejezte be a vizsgálatot a beszerzési tender ügyében.

A döntést ugyanis a második helyezett orosz Metrovagonmas megtámadta a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt.

A BKV vezérigazgató-helyettese az InfoRádióban korábban elmondta, hogy a döntőbizottság az aláírást megelőző napokban nem hozott olyan határozatot, amellyel a szerződéskötést megtiltotta volna, a pályázatban vállalt tíznapos várakozási idő pedig szerdán lejár.

Donáth Zoltán elismerte ugyanakkor: az elvi lehetőség megvan arra, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság végül más álláspontra jut, mint a BKV, ám ezt a kockázatot vállalják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×