eur:
394.62
usd:
369.55
bux:
65744.57
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Magyar Bálint nem akart külügyminiszter lenni

A távozó oktatási miniszter szerint őt nem érdeklik a pozíciók, csak a képzési terület irányítása. Magyar Bálint közölte: felajánlották neki a külügyminiszteri posztot, de nem kérte.

Magyar Bálint távozó oktatási miniszter szerint a szocialisták szimbolikus győzelmet akartak aratni tárcája átvételével. A politikus úgy vélte: az oktatási reform olyan, mint egy gyermek király. Már a fejére tették a koronát, de még legyilkolhatják.

A Népszabadságnak adott interjújában az előző ciklus oktatási minisztere úgy vélekedett, hogy az igazi kérdés az, hogy folytatódnak-e a reformok. "Néha ugyanannak a politikának a folytatásával egy másik embert bíznak meg, pusztán azért, mert a személyéhez nem kötődnek erős indulatok. Én készen álltam arra, hogy folytassam a programomat" - fogalmazott.

Magyar Bálint ugyanakkor hozzátette: a reform több területen is jelentős ellenállsát válthat ki, márpedig az "sokkal könnyebben artikulálódik, ha már meglévő indulatokra épül. A személyemmel szemben vannak ilyen indulatok. Elképzelhető, hogy Hiller István e tekintetben kap némi türelmi időt az érintett társadalmi csoportoktól" - vélekedett a távozó oktatási miniszter.

A szabad demokrata politikus kijelentette: őt nem érdeklik a pozíciók. "Ha a színpadról egyszer valakit hordágyon vittek ki, az ne jöjjön vissza. A pártelnökség föl sem merül bennem. Engem a pozíció önmagában nem érdekel. Az oktatás érdekel. Most is fölajánlották a külügyminiszteri posztot. Nem kértem."

Magyar Bálint úgy vélekedett, hogy az elmúlt négy év konfliktusai koptatták, majd hangsúlyozta: neki megadatott, hogy kétszer is oktatási miniszter legyen.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×