eur:
393.79
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Magyar Bálint, a korona és a gyilkosság

A távozó oktatási miniszter szerint az MSZP-nek szimbolikus okokból volt fontos a tárca irányítása. Magyar Bálint a terület reformját egy gyermek királyhoz hasonlította, mondván: már fején a korona, de még legyilkolhatják.

A Népszabadság interjút közöl Magyar Bálint távozó oktatási miniszterrel, aki szerint a szocialisták szimbolikus győzelmet akartak aratni tárcája átvételével. A politikus szerint, ha a színpadról egyszer valakit hordágyon vittek ki, az ne jöjjön vissza. Munkáját Magyar Bálint úgy értékeli, hogy az oktatási reform olyan, mint egy gyermek király. Már a fejére tették a koronát, de még legyilkolhatják.

A Magyar Nemzet megtudta, hogy újabb több tízmillió forint értékben rendelt meg tanulmányokat a kancellária, amelyek egyenként átlagosan hétmillió forintba kerültek. A kancellária honlapján közölt adatokból az is kiderül, hogy Héthy Lajos, a munkaügyi tárca egykori államtitkára egy tanulmánysorozat elkészítéséért idén összesen 7,2 millió forintot vehet fel. Emlékezetes, hogy Héthy Lajos novemberben egy levélben arra buzdította a megyei munkaügyi központokat, hogy ne közöljék a regisztrált munkanélküliségi rátát, mert az adat "módszertanilag aggályos, nehezen értelmezhető".

A Világgazdaság úgy tudja, szeptember elsejétől 15-ről 25 százalékra emelkedhet az eva-kulcs, és duplájára növekedhet a jelenleg 4 százalékos egészségbiztosítási járulék. A 15 százalékos áfa-kulcs 20 százalékosra nőne. Az Új Magyarország elnevezésű, 85 oldalas kormányprogramból egyébként teljes mértékben hiányoznak a konkrétumok.

A Napi Gazdaság szerint a hazai nyugdíjpénztár szektor hosszú idő után talán összefog, hogy érdekeit a korábbinál egységesebben tudja érvényesíteni. Az érintettek számára az egyik leglényegesebb kérdés a pénztárak adóbehajtási rendszerének újraszabályozása.

Az Indexből kiderül, hogy hun áldozati rézüstöt találtak a Balatonlelléhez tartozó Rádpusztán, a 67-es főút építése előtti régészeti feltáráson. Az időszámításunk szerinti ötödik századból származó edény gazdagon díszített, és szinte teljesen ép. Az üstöt restaurálás után a kaposvári Rippl Rónai Múzeum kiállításán mutatják be.

A Portfolio ingatlankörkép-sorozata ezúttal Budapest észak-keleti agglomerációs övezetét mutatja be, és megállapítja, hogy Gödöllő és környéke a HÉV és az M3 autópálya közelsége miatt a fővárosiak számára népszerű kiköltözési célpontnak számít.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×