eur:
392.52
usd:
365.91
bux:
66754.7
2024. április 25. csütörtök Márk

Orbán: Jó reggelt, Magyarország!

Európának a jelenlegi szabadidő alapú gazdasági modellről vissza kell térnie a munka alapú modellre, ellenkező esetben az EU elveszíti a versenyt a világ más szereplőivel szemben - mondta a Fidesz elnöke egy nemzetközi konferencián, Budapesten.

A termelékenység emelkedését, a jövedelmek megoszlását, a munkanélküliség alakulását kell az első sorba helyezni, nem pedig a költségvetési deficitet, az inflációt vagy a pénzpiacot - jelentette ki Orbán Viktor azon a tanácskozáson, amelyet Robert Schuman, az Európai Unió egyik alapító atyja születésének 120. évfordulója alkalmából rendeztek.

Orbán Viktor szerint választ kell adni a népesedési problémákra, mert azokat Európa újraegyesítése sem oldja meg.

"Ismét a családpolitikát kell a nemzetpolitika középpontjába állítani" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke a sikeres európai jövő szempontjából kulcskérdésnek nevezte azt, hogy sikerül-e felkelteni az európai eszme iránti lelkesedést a fiatalokban.

"Sajátos kötéltáncot kell bemutatnunk. Európa olyan erőegyensúly, amely a sokféleségen alapul: a nemzeti értékeket, identitást is igényeljük, meg az európai egységet is" - fogalmazott Orbán Viktor.

Szerinte az EU jelenleg ha nem is válságban, de "apályban" van, amelyből csak eszmék és igazi vezetők jelenthetik a kiutat.

Mint mondta, Robert Schuman, aki francia külügyminiszterként 1950. május 9-én előterjesztette az európai egyesülésre vonatkozó elképzeléseit, soha nem gondolta, hogy egy szuperállamot kellene létrehozni, célja ugyanis nem a nemzetek felszámolása volt, hanem az, hogy a nemzetek közötti határok ne jelentsenek akadályokat.

Kiemelte: Schuman olyan egyesült Európát akart, amelyikben a kelet-európai népek is beletartoznak.

Orbán Viktor szerint ha ma Robert Schuman feléledne, és meglátná az európai alkotmány tervezetét, sokkolva lenne, hiszen abban nem található meg közvetlen utalás a kereszténységre.

"A demokrácia vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz. Egy keresztényellenes demokrácia olyan karikatúra lesz, amely vagy zsarnokságba, vagy anarchiába süllyed" - idézett Schumantól Orbán Viktor. Hozzátette: jó reggelt, Magyarország!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×