eur:
393.85
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Horn és Medgyessy társadalmi munkában segít

Horn Gyula volt kormányfőt már felkérte a kijelölt kormányfő kormánytanácsadónak, Medgyessy Péterrel még egyeztet Gyurcsány Ferenc. A kormányszóvivői iroda úgy tájékoztatta az InfoRádiót, hogy hivatalosan még senkit sem neveztek ki. A volt miniszterelnökök egy májusi határozat értelmében lehetnek kormánytanácsadók.

Horn Gyula volt miniszterelnököt már felkérte tanácsadónak Gyurcsány Ferenc kijelölt kormányfő, de a hivatalos kinevezése még nem történt meg - tudta meg az InfoRádió.

Horn Gyula lényegében folytatja az eddig végzett munkáját, hiszen korábban is kért tanácsokat tőle Gyurcsány Ferenc, illetve ezen felül bizonyos feladatokat ellátott a Miniszterelnöki Hivatalban; ilyen volt az uniós integrációs folyamatok elemzése, a váratlan konfliktushelyzetek áttekintése és elemzése - közölte a kormányszóvivői iroda munkatársa.

Hozzátette: Horn Gyula eddig sem, és ezután sem fog pénzt kapni ezért a tevékenységéért.

Medgyessy Péter volt miniszterelnökkel, rendkívüli és meghatalmazott nagykövettel is egyeztet Gyurcsány Ferenc.

Valószínűleg Medgyessy Péter a jelenlegi pozíciójában marad, amelyért fizetést továbbra sem kap, de az utazási költségeit megtérítik - közölte a kormányszóvivői iroda munkatársa.

Hozzátette: Boross Péter és Orbán Viktor volt kormányfőket nem kérte fel eddig Gyurcsány Ferenc, bár Boross Péter eddig segítette a kormány munkáját.

Az MDF-es miniszterelnök bizonyos társadalmi szervezetekkel - elsősorban '56-os és politikai üldözöttek szervezeteivel tartotta a kapcsolatot, közvetített a kormányzat és az egyesületek között.

Boross Péter részt vett bizonyos jogszabályok kidolgozásában, és módosító javaslatokat tehetett, részt vett az '56-os emlékévet előkészítő bizottság munkájában - közölte a kormányszóvivői iroda munkatársa.

Májusi határozat

Egy májusi határozat értelmében kormánytanácsadók lehetnek a volt miniszterelnökök.

A kormányhatározatból kiderül, hogy a miniszterelnök a korábbi kormányfők sokoldalú tapasztalatait hasznosítaná a jelentősebb társadalmi és gazdaságpolitikai, valamint a kül- és biztonságpolitikai döntések előkészítésében.

A rendelet szerint a feladat ellátásához szükséges feltételeket a Miniszterelnöki Hivatal biztosítja, hogy ez pontosan mekkora apparátust és mennyi pénzt jelent, nem derült ki.

Az InfoRádió a Kormányszóvivői Irodától korábban még azt a tájékoztatást kapta, hogy erről is akkor dönthetnek, ha felkértek valakit tanácsadónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×