eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Két cég vállalkozik a bliccelők kiszűrésére

Két ajánlat érkezett a mai határidőig a BKV csipkártyatenderére. A tervek szerint 2007 végére nemcsak a kisföldalattin, hanem mindhárom metróvonalon kiépítik a rendszert.

Az eddigi négy érdeklődőből csupán ketten nyújtották be ajánlatukat a határidő lejártáig - mondta az Elektra projektigazgatója az InfoRádióban.

Kós András közölte, hogy az ajánlatokat egy hónapon belül bírálja el a társaság.

A pályázatokat az ajánlati ár, a rendszerterv és a projektterv minősége, valamint a műszaki színvonal és a biztonság szempontjából bíráljuk el - tette hozzá.

Kós András elmondta, hogy várhatóan 2007-ben kezdik az állomásokon kialakítani a kapukat, de az eddigi tervekkel ellentétben nemcsak a kisföldalattin építik ki jövő év végére az elektronikus beléptetőrendszert, hanem mindhárom metróvonalon.

A kapuk üzembe helyezése után a metróba csak elektronikus kártyával lehet majd belépni.

Az első időszakban megmaradnak a csipkártyás bérletek és
jegyek mellett a hagyományos jegyek is.

A mai bérleteket helyettesítő, csippel ellátott igazolványok ugyanis érvényesek lesznek a buszokon és a villamosokon is. A papírjegyek 2009-ig érvényben maradnak a felszíni közlekedésben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×