eur:
393.96
usd:
364.65
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Gyurcsány: "pocsékul fogok kinézni a fényképeken"

"Pocsékul fogok kinézni a fényképeken, majd megint azt fogják mondani, hogy kialvatlan és fáradt vagyok, sőt talán azt is hozzáteszik, hogy illene ennem, híznom egy keveset. Ma reggel tényleg álmos vagyok. A kormányprogram bevezetőjét írtam késő éjjelig, vagy kora hajnalig" - olvasható a kijelölt miniszterelnök blogjában.

Gyurcsány Ferenc azt írta, hogy a dokumentum nem az ő személyes programja, így nem is ő írja az egészet, hanem kabinetjének tagjai.

"A miniszterelnök kabinetjének tagjai (...) a tárgyalások megkezdését követően szinte azonnal elkezdik írni a programot. Ahogy elkészülnek egy résszel, átnézzük, megbeszéljük, hogy pontosan tükrözi-e a szándékainkat. Szinte folyamatos a szerkezet- és stílusvita" - tette hozzá a politikus.

Gyurcsány Ferenc mindazonáltal jelezte: a kormányprogram egy részét maga írta.

"Úgy gondoltam, személyesen kell megírnom a program bevezetőjét, hogy abban összefoglaljam jövendő kormányzásunk meghatározó politikai karakterjegyeit, világossá tegyem a politikai hangsúlyokat, röviden utaljak a legfontosabb szakpolitikai irányokra, és összességében megmutassam az egészet. A kormányprogram bevezetőjének tartalmaznia kell az egészért felelősséget vállaló miniszterelnök személyiségét, gondolatait. Így aztán, miután végeztünk a program egészével, tegnap késő éjjel nekiálltam megírni a bevezető pár oldalt" - olvasható a blogban.

A kijelölt miniszterelnök szerint a munka elég csikorogva kezdődött, "látszik, hogy régen nem írtam már".

"Lassan melegedtem bele a munkába, jó darabig csak leültem és felálltam. Zenét kerestem, aztán mégsem tetszett. Aztán teáért mentem, beleolvastam a régi kormányprogramokba, hogy azok milyenek voltak? Szóval nem indult könnyen" - írta.

A kijelölt miniszterelnök kiemelte: a kormányprogramban nincs benne a nagyon pontos kormányszerkezet, nincs benne az egészségügy átalakításának részletes, törvényszöveg-mélységű programja, "ahogy csak utalunk az államreform fő irányaira és nem beszélünk a részletekről, ugyanígy a költségvetés tekintetében is csak a legfontosabbat rögzítjük".

"Azt, hogy az állam kiadásainak megregulázásával, a bevételek növelésével a ciklus közepére meg kívánunk felelni az egyensúly közeli állapotot leíró, ún. maastrichti kritériumoknak. Mert eddig szól az átfogó politikai döntés" - derül ki a blog szövegéből.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×