eur:
393.17
usd:
367.48
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Gyurcsány: csak minimális reálbér-emelkedés várható

A következő két évben legfeljebb egy-két százalékkal emelkednek a reálbérek Magyarországon - mondta az ügyvezető miniszterelnök a közszolgálati rádióban.

Gyurcsány Ferenc közölte: a költségvetési hiány mérséklése érdekében növelni fogják az állam bevételeit, és csökkenteni a kiadásait.

Ezért 2007-ben ia legjobb esetben is csak egy-két százalékkal emelkedhetnek a reálbérek.

Az egészségügy kapcsán szólt a három biztosítási csomagról, amelynek első szintje a mindenkit elérő alapellátás, a második a biztosítás elvű csomag, amelyet ma általában mindenki megkap, a harmadik pedig az extra szolgáltatások köre, amelyet további biztosítással lehet majd igénybe venni.

Aki eltitkolja jövedelmét, és nem fizeti be az egészségbiztosítás díját, azt a jövőben nem illeti meg a biztosítás elvű csomag. Gyurcsány Ferenc azt mondta: jelenleg csaknem félmillióan nem fizetnek járulékot.

Hozzátette: ezt a díjat a munkanélküliek, a nyugdíjasok, a tanulók, a kismamák és a büntetésüket töltők után befizeti az állam, ez a jövőben sem fog változni.

Mint mondta, a több-biztosítós rendszer bevezetéséről a kormányprogram nem dönt, nyitva hagyja a kérdést, és erről a kérdésről a ciklus közepéig kell határozni.

Gyurcsány Ferenc beszélt még arról, hogy Magyar Bálint leköszönő oktatási miniszternek az új nemzeti fejlesztéspolitika kialakításában és végrehajtásában közreműködő egyik intézményben lesz fontos szerepe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×