Egyre többen támogatják az MSZP-t

Infostart
2006. május 29. 13:08
Nőtt az MSZP támogatottsága, ami a választásokat megnyerő pártoknál általános jelenség, mondta Závecz Tibor, a Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója. Hozzátette: a KDNP tizedszázalékos támogatottsága azt jelzi, hogy a parlamenti párt még nem rögzült önálló politikai erőként a választók gondolkodásában.

Ahogy ez a választások után lenni szokott, a győztes párt támogatottsága emelkedett. Az MSZP a teljes választókorú népesség 34 százalékának támogatását élvezi. Ez az arány a választásokon 29 százalék volt - mondta az InfoRádióban Závecz Tibor.

A Szonda Ipsos adatai szerint a Fidesz támogatottsága csak minimális mértékben csökkent, a teljes választókorú népesség körében gyakorlatilag nem is, és továbbra is 28 százalékon áll.

A biztos pártválasztók körében már nagyobb a különbség: 48 százalékuk támogatja az MSZP-t, míg a Fideszt csak 39 százalékuk - tette hozzá Závecz Tibor.

A Szonda Ipsos legfrissebb közvélemény-kutatási adatai a kis pártoknál kevés változást mutatnak. Az MDF a biztos pártválasztók körében továbbra is 5 százalékon áll, csakúgy mint az SZDSZ, amelynél azonban ez az arány egy kis csökkenést jelent.

A KDNP támogatottsága jelenleg csak tized százalékokban fejezhető ki, ami Závecz Tibor szerint azt jelzi, hogy még nem rögzült önálló politikai erőként a választók fejében.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást