eur:
394.23
usd:
370.25
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A NASA is megirigyelte a magyar tűzjelző rendszert

Új erdőtűz-figyelő rendszert alkalmaz az Aggteleki Nemzeti Park területének nagy részét is ellátó szendrői tűzoltóság. Az egyedülálló érzékelő-rendszer iránt az amerikai űrhivatal, a NASA is érdeklődik.

Speciális rendszert szerelt fel a szendrői tűzoltóság a területen meglehetősen gyakori erdőtüzek mihamarabbi érzékelésére. Az antennára szerelt két speciális kamera folyamatosan pásztázza a környéket, és így az eddiginél hamarabb értesülhetnek a tüzekről - mondta az InfoRádiónak a Szendrői Tűzoltó-parancsnokság vezetője.

Restás Ágoston szerint ha ideálisak az időjárási viszonyok ideálisak, akkor a kamerákkal belátják a Bükk-hegységet, a Tokaji hegyet és a Magas Tátrát is.

A tűzoltóság területén, amelybe az Aggteleki Nemzeti Park nagy része is beletartozik, évente két olyan kiemelkedő időszak is van, amikor több az erdőtűz. Az új rendszer használatától azt várják, hogy a szendrői tűzoltóság képes lesz külső segítség nélkül is eloltani a tüzeket - mutatott rá Restás Ágoston.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×