eur:
393.89
usd:
368.2
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Magyar Bálint kormánymegbízott lehet

Az SZDSZ küldöttgyűléséről kiszivárgott hírek szerint Magyar Bálint oktatási miniszter várhatóan az uniós fejlesztési pénzekért felelős testületet vezeti majd kormánymegbízottként.

Az MTI információja szerint Kuncze Gábor pártelnök felszólalásában azt mondta, hogy az egészségügyben óriási változásokat kell végrehajtani, ezért várhatóan Molnár Lajos lesz a legtöbbet támadott miniszter.

Az érdemi változások érdekében ki kell tartani azok mellett, akik ezt a reformot képesek megvalósítani - tette hozzá.

Molnár Lajos leendő egészségügyi miniszter az ebédszünetben elmondta: a kormányprogramból kikerült az a határidő, miszerint a több-biztosítós rendszer feltételeit 2007-ig teremtik meg, és akkor döntenek arról, hogy mikor nyitják meg a piacot a többi biztosító előtt.

Az egészségügyi minisztérium liberális vezetése garancia a reform megvalósítására - fűzte hozzá.

Az MTI információi szerint Bauer Tamás, aki négy évvel ezelőtt egyedüliként nem támogatta a koalíciót az MSZP, most azt mondta: mindenképpen meg kell szavazni a koalíciót, az egészségügyi reform, valamint a költségvetés rendbetétele miatt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×