Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: gigantikus megszorító csomag készül

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz elnöke szerint a választások után teljes a bizonytalanság az országban, mert kormányprogram és új kabinet helyett csak egy minden eddiginél nagyobb megszorító csomag körvonalazódik.

Orbán Viktor Lakiteleken, a Nemzeti Fórum országos munkaértekezletén azt mondta: a következő kormány jelentős elvonásokra készül, és reformnak nevezi a megszorításokat.

"De ha szétbontjuk ennek a csomagnak a szálait, akkor azt látjuk, hogy kivétel nélkül mind valójában elvonás" - tette hozzá.

Orbán Viktor a reformokat szükségesnek nevezte, "de a pénzbehajtás és a megszorítás" szerinte nem az.

A politikus szerint hiba lenne azt hinni, hogy a választás arról szól, ki gyakorolja a hatalmat, mert nemcsak ez a kérdés, hanem az, hogy merre menjen Magyarország.

A választás nem egy "hatalomtechnikai játszma", hanem valójában a következő négy év haladási irányának a kijelölése - fűzte hozzá.

A Fidesz elnöke beszélt arról, hogy veszély fenyegeti az ingyenes oktatást, az ingyenes egészségügyet, és a kormány adóemelésekre készül.

Előzőleg a Fidesz országos választmányának elnöke arról beszélt, hogy titkos polgármesterjelölt-választást tartanak az önkormányzati választások előtt Miskolcon, Szegeden és Pécsett.

Kövér László elmondta: bárki tehet személyi javaslatot az adott város polgármester-jelöltjére.

Hozzátette: egy testület dönt majd arról, hogy melyik három ajánlott személy közül választhatják ki a város választópolgárai titkos szavazással a Fidesz polgármester-jelöltjét.