eur:
394.58
usd:
370.87
bux:
66500.28
2024. április 16. kedd Csongor

Horn: a reform Magyar nélkül is folytatódik

A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumba olvadva továbbra is SZDSZ-es kézben maradhat az informatikai tárca - tájékoztatta az InfoRádiót a liberális párt ügyvivője. Horn Gábor hozzátette: Magyar Bálint nélkül is folytatódhat a liberális reform az oktatásban.

Az SZDSZ csütörtökön kezdődött kétnapos frakcióülésén Magyar Bálint arra kérte az SZDSZ elnökét, hogy személye ne legyen akadálya az oktatási tárca vezetéséről szóló megegyezésnek.

Tudomásul vettük Magyar Bálint javaslatát; az a program, amelyet ő letett az asztalra, lehetővé teszi, hogy 2006 és 2010 között folytatódjon az általa 2002-ben elkezdett reform - reagált a helyzetre Horn Gábor.

Az SZDSZ ügyvivője szerint a személyek ügye másodlagos kérdés, mert a szocialistákkal közösen kialakított kormányprogram garancia arra, hogy a liberális reform folytatódik az oktatásban.

Az informatikai tárca sorsáról Horn Gábor azt mondta: még nem értek az egyeztetések végére, a jelenlegi állás szerint az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tevékenységi körébe fog tartozni.

Így ezen a területen is folytatható lesz a liberális tevékenység - vélekedett a liberális politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×