Három szabad demokrata minisztérium lesz

Infostart
2006. május 26. 11:47
Három tárca irányítását vállalja az SZDSZ - jelentette be a liberális párt elnöke. Kuncze Gábor közölte: a szabad demokraták a gazdasági, a környezetvédelmi és az egészségügyi minisztériumot vezetik majd.

Az SZDSZ csütörtökön kezdődött, kétnapos frakcióülésén részt vett Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök is. A képviselőcsoport ülésén hivatalosan is eldőlt, hogy a liberális párt három minisztériumot irányíthat majd.

Az informatikával kiegészített gazdasági és közlekedési tárcát továbbra is Kóka János vezeti majd. Az egészségügy élére Molnár Lajos kerül, míg a környezetvédelmi minisztérium megmarad Persányi Miklós fennhatósága alatt.

A frakcióülés után Gyurcsány Ferenc kijelölt kormányfő közölte: a koalíciós megállapodást hétfőn írják alá, ezt követően pedig benyújtják a kormányprogramot.

Gyurcsány Ferenc elmondta azt is, hogy változik a kormány szerkezete, kissé átalakulnak a minisztériumok. A kijelölt miniszterelnök konkrétumokat nem árult el, mint mondta, a kormányprogramból minden kiderül.



KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást