eur:
393.73
usd:
368.36
bux:
66059.17
2024. április 24. szerda György

Lehet-e tisztességesen pénzt keresni?

Tíz felnőtt magyar közül négyen gondolják úgy, hogy nem mindig járhat tisztességes úton az ember, ha pénzt akar keresni - áll a Tárki közvélemény-kutató cég felmérésében. A lakosság mindössze egyharmada véli úgy, hogy lehet tisztességes úton pénzt keresni.

A felnőtt magyar lakosság 40 százaléka vélekedik úgy, hogy Magyarországon gyakorlatilag lehetetlen csak tiszta eszközökkel pénzt keresni. Ezzel ellentétes véleményen 35 százaléknyian vannak - tehát a magyarok egyharmada gondolja úgy, hogy lehet tisztességes úton is pénzt keresni.

A Tárki közvélemény-kutató 2005-ben vett részt az "Európai Társadalmak Összehasonlító Vizsgálatában", amelyben Magyarországon kívül még huszonhárom ország lakosai működtek közre.

A megkérdezett magyarok egynegyede bizonytalan választ adott. Érdekes, hogy elsősorban a férfiak (48 százalék), a fiatalok (44 százalék) és a Dél-Dunántúlon élők (54 százalék) gondolják úgy, hogy nem lehet tisztességesen boldogulni.

Európában a középmezőnyben vannak a magyarok

A kutatásban részt vevő huszonnégy országot összehasonlítva ebben a kérdésben Magyarország - Belgiummal és Szlovéniával együtt - a középmezőnyben foglal helyet.

Leginkább a görögök és az ukránok értenek egyet azzal, hogy ha pénzt akar valaki keresni, akkor megengedhető az is, hogy letérjen a becsületes útról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×