Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Minden hetedik embert elbocsátanak a közszférában?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csaknem 100-120 ezer fő elbocsátása várható a közszférából a következő három évben a költségvetési megszorító csomag részeként.

A Népszabadság szerint a kormány várhatóan fokozatosan vezeti be az új gáztarifarendszert. Az újság úgy tudja, a legkisebb fogyasztás támogatása egyelőre továbbra is alanyi jogon jár majd, e felett azonban júliustól csak a szociálisan rászorultak kapnak árkedvezményt. Azok akik nem tudják majd valamilyen papírral igazolni szegénységüket, jelentősebb, átlagosan 25-30 százalékos gázáremelkedéssel kell számolniuk. A kormány nem azonnal, hanem másfél-két év alatt elnyújtva kívánja bevezetni a rendszert.

Csaknem 100-120 ezer fő elbocsátása várható a közszférából a következő három évben a költségvetési megszorító csomag részeként - értesült a Magyar Nemzet pénzügyminisztériumi forrásból. Az újság információi szerint a legnagyobb mértékű létszámleépítést a kormányprogram a közigazgatás területén tervezi, de tömeges elbocsátások várhatók az oktatási és az egészségügyi intézményeknél is.  A tervezett szigorítások gyakorlatilag azt jelentik, hogy a közszférában dolgozó minden hetedik ember elveszíti munkahelyét.

A Világgazdaság szerint egy év alatt egyötödével több, közel nyolcvan nagy létszámú nemzetközi konferenciát rendeztek tavaly Budapesten. Ezzel Magyarországnak sikerült előrébb kerülnie a Konferenciarendezők Nemzetközi Szövetségének (ICCA) tízes ranglistáján. Budapest Stockholmot maga mögé utasítva Szöullal megosztva a nyolcadik helyen áll.

Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást, csak abban az esetben van értelme megtartani, ha az ekhósok száma eléri a tízezret - írja a Napi Gazdaság. Ha ezt nem sikerül megvalósítani akkor nincs értelme megtartani, mert nem ad kielégítő megoldást a színlelt szerződések felszámolására.