Keresik a szolnoki tragédia felelősét

Infostart
2006. május 24. 16:01
Az eddigi vizsgálatok szerint egy 152 milliméteres repesz-romboló gránát robbant fel kedden a szolnoki katonai kiképzőközpontban. Az egy ember életét követelő baleset körülményeit a Katonai Ügyészség is vizsgálja - mondta a Honvédelmi Minisztérium szóvivője.

Bocskai István szerint a Katonai Ügyészség többek között azt vizsgálja: hogyan, és miért került a helyszínre a repesz-gránát, amelyet az előírások szerint nem lett volna szabad használni gyakorlat közben.

Bocskai István hozzátette: az ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A vezérkari főnök elrendelte minden olyan tűzszerészeti eszköz átvizsgálását, amelyet kiképzési feladatokra, illetve bemutatókon használnak - közölte a szóvivő.

Az aknaismereti gyakorlaton történt baleset két sérültjének állapota kielégítő. A két tűzszerészen több műtétet hajtottak végre a Budapesti Honvéd Kórházban - közölte az InfoRádióval Zsíros Lajos ezredes, a kórház sebészeti osztályának vezető főorvosa.

Az egyik katona felkari főverőér szakadást és idegsérüléseket, a  másik könyöksérülést és lábszártörést szenvedett. Mindkettőjükre több hónapos kezelés vár.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az InfoRádió összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Zsíros Lajos ezredes a sérültek állapotáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást