Demszky és a benzinnyelő rejtélye

Infostart
2006. május 24. 18:47
Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a fővárosi Fidesz az FKF Rt. egyik terepjárójának üzemanyag-fogyasztásával kapcsolatban. A cég egyik volt alkalmazottja ugyanis azt állítja: a gépkocsi fogyasztása többszöröse volt a normálisnak. Az ellenzék szerint az autót a főpolgármester is használta korábban, a fővárosi SZDSZ azonban azt mondja: Demszky Gábor érintettségét már korábban cáfolta az ügyészség.

A fővárosi Fidesz-MKDSZ-frakció vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte annak kapcsán, hogy a napokban több információ is napvilágot látott a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. egyik hivatali terepjárója körüli visszásságokról - mondta Kupper András frakcióvezető az InfoRádiónak.

"A főváros az FKF Rt.-től bérelt Demszky Gábornak egy Opel Frontera típusú terepjárót. Olyan információk is napvilágra kerültek az elmúlt napokban, amely szerint az FKF Rt.-nek volna egy olyan Opel Frontera terepjárója, amely úgy tűnik, mintha 2000-2001-ben 100 kilométeren 1000-1.500 literes fogyasztást produkált volna" - fogalmazott az ellenzéki frakcióvezető.

Kupper András szerint az ügyben ellentmondóak az FKF Rt. és a főváros vezetésének nyilatkozatai.

Az SZDSZ szerint az ügyészség már cáfolt

Korchma Zsombor, a fővárosi SZDSZ-frakció szóvivője szerint az ügyben nyomozó ügyészség vezetője már korábban cáfolta, hogy Demszky Gábornak bármiféle köze lenne az eljáráshoz.

A szóvivő hozzátette: hitelesen nem tudta senki bizonyítani az FKF Rt. volt munkatársának állítását, miszerint az Opel Frontera gépkocsi 2000-ben és 2001-ben a normális többszörösét fogyasztotta volna.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást