Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Dávid Ibolya minden vezetőt meghívott

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Demokrata Fórum elnöke nyílt levélben javasolta Gyurcsány Ferenc kijelölt kormányfőnek, valamint Orbán Viktornak a Fidesz és Semjén Zsoltnak, a KDNP elnökének, hogy csütörtökön az MDF székházában ötpárti egyeztetést folytassanak a parlament elé jövő héten kerülő kormányprogramról.

Dávid Ibolya úgy fogalmaz: mélyen egyetért az Orbán Viktor és Semjén Zsolt ellenzéki társelnökök által kedden írt levélben megfogalmazott gondolattal, mely szerint Magyarország ideje drága.

Az MDF elnöke éppen ezért azt javasolja, hogy az ellenzéki vezetők és Gyurcsány Ferenc a Magyar Demokrata Fórum és a kijelölt miniszterelnök csütörtökre tervezett kétoldalú megbeszélését ötpárti konzultációra bővítsék.

Dávid Ibolya ugyanakkor azt írja: "Mindeközben, úgy tudjuk, már összeállt a koalíciós program, és jövő hét legelején a Parlamentben bejelentésre kerül. Mi, magyar demokraták nem értjük, hogy ezek után mi szükség van az MDF-el tárgyalni, de elfogadjuk, ha a miniszterelnök úr találkozni akar velünk. A találkozó azonban, ilyen körülmények között, csak tájékoztatás lehet, amelyet az ellenzék kap Gyurcsány Ferenctől..."

Az MDF vezetője leszögezi: a magyar állampolgárok "méltán várják el a miniszterelnöktől és a pártelnököktől, hogy ne csináljanak presztízskérdést fontos megbeszélésekből, tegyék félre önös pártérdekeiket és munkára, illetve párbeszédre törekedjenek egymással".