eur:
393.48
usd:
368.78
bux:
65881.47
2024. április 23. kedd Béla

"Megfontolnám a környezetvédelmi és igazságügyi miniszteri posztot"

Noha egyelőre az sem biztos, hogy az SZDSZ milyen tárcákat kaphat az új kormányban, egyes sajtóértesülések szerint Fodor Gábor a legesélyesebb a környezetvédelmi miniszteri posztra. Az SZDSZ-es ügyvivő az InfoRádióban elmondta: egyelőre nem kapott felkérést a kijelölt miniszterelnöktől.

Fodor Gábor az InfoRádióban közölte: ő is olvassa a lapokban felmerülő, vele összefüggő találgatásokat, de ezek csak spekulációk, mivel konkrét megkeresés nem történt. "Értelmes feladattól soha nem zárkóztam el" - tette hozzá az SZDSZ ügyvivője.

Fodor Gábor megerősítette, hogy már többször felmerült a neve lehetséges környezetvédelmi miniszterként, de különböző okok miatt nem vállalta a posztot.

A liberális párt ügyvivőjének neve nem csak a környezetvédelmi, de az igazságügyi miniszteri poszt kapcsán is felmerült. "Alaposan megfontolnám" - válaszolta arra a kérdésre, hogy vállalná-e valamelyik felkérést.

"Az igazságügy minisztérium területén lenne jó néhány fontos feladat, elsősorban a jogállam, a szabadságjogok, az alkotmányosság védelme. Én a rendszerváltozás alkotmányának a talaján állok, nem gondolom, hogy új alaptörvényre lenne szükség" - tette hozzá.

A környezetvédelem terén komoly és jó lépések történtek az elmúlt években - mondta Fodor Gábor, aki szerint ugyanakkor a terület kormányon belüli súlya és a civil szférával folytatott együttműködés nem megfelelő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Április közepétől vásárolhatók meg annak a tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (Exchange Traded Fund, ETF) a befektetési jegyei, amely a kelet-közép-európai régió hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényei közül maximum huszonötöt tartalmazhat. Az alapot kibocsátó OTP Alapkezelő szándékai szerint a termékkel azok a befektetők is hozzáférhetnek régiónk vállalati topligájához, akiknek nincs piaci ismerete ebben a térségben. Az OTP CETOP ETF érdekessége, hogy három partner, az OTP Alapkezelő, az OTP Global Markets, illetve a Budapesti Értéktőzsde közös projektjeként jött létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×