"Megfontolnám a környezetvédelmi és igazságügyi miniszteri posztot"

Infostart
2006. május 23. 18:00
Noha egyelőre az sem biztos, hogy az SZDSZ milyen tárcákat kaphat az új kormányban, egyes sajtóértesülések szerint Fodor Gábor a legesélyesebb a környezetvédelmi miniszteri posztra. Az SZDSZ-es ügyvivő az InfoRádióban elmondta: egyelőre nem kapott felkérést a kijelölt miniszterelnöktől.

Fodor Gábor az InfoRádióban közölte: ő is olvassa a lapokban felmerülő, vele összefüggő találgatásokat, de ezek csak spekulációk, mivel konkrét megkeresés nem történt. "Értelmes feladattól soha nem zárkóztam el" - tette hozzá az SZDSZ ügyvivője.

Fodor Gábor megerősítette, hogy már többször felmerült a neve lehetséges környezetvédelmi miniszterként, de különböző okok miatt nem vállalta a posztot.

A liberális párt ügyvivőjének neve nem csak a környezetvédelmi, de az igazságügyi miniszteri poszt kapcsán is felmerült. "Alaposan megfontolnám" - válaszolta arra a kérdésre, hogy vállalná-e valamelyik felkérést.

"Az igazságügy minisztérium területén lenne jó néhány fontos feladat, elsősorban a jogállam, a szabadságjogok, az alkotmányosság védelme. Én a rendszerváltozás alkotmányának a talaján állok, nem gondolom, hogy új alaptörvényre lenne szükség" - tette hozzá.

A környezetvédelem terén komoly és jó lépések történtek az elmúlt években - mondta Fodor Gábor, aki szerint ugyanakkor a terület kormányon belüli súlya és a civil szférával folytatott együttműködés nem megfelelő.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Fodor Gábor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást