Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kocsibeálló és kávéház a megújuló Vigadóban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jövő nyárra megújul a Budai Vigadó az I. kerületi Corvin téren. A műemléki épület belső felújítása után ismét megnyitnák az épület egykori kávéházát - mondta az InfoRádiónak Borbáth Erika, az épületet kezelő Magyar Művelődési Intézet igazgatója.

Borbáth Erika közölte: tavasszal indult el a Budai Vigadó rekonstrukciója, amely a terveik szerint 2007 júliusára fejeződik be.

Az első szakaszban a külső homlokzatot újítják meg, az eredeti terveknek megfelelően, így visszakerülnek a szobrok az épület főhomlokzatára, és visszaépítik azt a kocsibeállót, amely szintén az épület tartozéka volt.

Bízom benne, hogy a felújított épület a díszkivilágítással emeli majd a kerület értékét - hangsúlyozta a Magyar Művelődési Intézet igazgatója.

A külső felújítás során út- és járdalezárásokra kell számítaniuk a környéken lakóknak, és mintegy 30 méterrel odébb kellett helyezni a buszmegállót.

Kávéház és információs pont

Borbáth Erika hozzátette, hogy már az épület belső felújítására is elkészítették a pályázatukat.

A szakember szerint erre azért is szükség lenne, mert az épületben két intézmény, a Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza működik, és a belső felújítás jelentősen javítaná ezek működési feltételeit.

A művelődési intézet igazgatója hozzáfűzte: közszolgáltatóként is jelen szeretnének lenni a kerület életében, a belső felújítás után újra megnyitnák a kávéházat, ezen kívül kulturális-információs pontot akarnak működtetni.