eur:
394
usd:
368.9
bux:
65717.55
2024. április 23. kedd Béla

Kocsibeálló és kávéház a megújuló Vigadóban

Jövő nyárra megújul a Budai Vigadó az I. kerületi Corvin téren. A műemléki épület belső felújítása után ismét megnyitnák az épület egykori kávéházát - mondta az InfoRádiónak Borbáth Erika, az épületet kezelő Magyar Művelődési Intézet igazgatója.

Borbáth Erika közölte: tavasszal indult el a Budai Vigadó rekonstrukciója, amely a terveik szerint 2007 júliusára fejeződik be.

Az első szakaszban a külső homlokzatot újítják meg, az eredeti terveknek megfelelően, így visszakerülnek a szobrok az épület főhomlokzatára, és visszaépítik azt a kocsibeállót, amely szintén az épület tartozéka volt.

Bízom benne, hogy a felújított épület a díszkivilágítással emeli majd a kerület értékét - hangsúlyozta a Magyar Művelődési Intézet igazgatója.

A külső felújítás során út- és járdalezárásokra kell számítaniuk a környéken lakóknak, és mintegy 30 méterrel odébb kellett helyezni a buszmegállót.

Kávéház és információs pont

Borbáth Erika hozzátette, hogy már az épület belső felújítására is elkészítették a pályázatukat.

A szakember szerint erre azért is szükség lenne, mert az épületben két intézmény, a Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza működik, és a belső felújítás jelentősen javítaná ezek működési feltételeit.

A művelődési intézet igazgatója hozzáfűzte: közszolgáltatóként is jelen szeretnének lenni a kerület életében, a belső felújítás után újra megnyitnák a kávéházat, ezen kívül kulturális-információs pontot akarnak működtetni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×