eur:
392.58
usd:
366.06
bux:
66765.27
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyurcsánynak csalódást okozott a Fidesz és a KDNP

A kijelölt miniszterelnök csalódását fejezte ki, amiért a Fidesz és a KDNP elutasította azt a kezdeményezését, amely szerint a kormányprogram parlamenti vitája előtt külön-külön párbeszédet folytasson velük.

Gyurcsány Ferenc a két párt elnökének írt levelében úgy fogalmaz: szívesen vitázik a programról az ellenzékiek által javasolt nyilvános keretek között, de célja az volt, hogy a Fidesz és a KDNP még a kormányprogram benyújtása előtt megismerhesse  javaslatait.

A szocialista politikus hangsúlyozta: meggyőződése, hogy a kormány és az ellenzék párbeszédének Magyarországon is normális jelenséggé kell válnia, és az együttműködést az ország érdekének kell meghatároznia.

A Fidesz frakcióvezetője a közszolgálati televízió reggeli műsorában jelentette be, hogy a párt ötpárti nyilvános tárgyalást szorgalmaz a kétharmados törvényekről.

Navracsics Tibor azután beszélt erről, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt hétfő este közölte: azt szeretnék, ha a kijelölt miniszterelnök nemcsak az ellenzéki pártokkal, hanem valamennyi parlamenti erővel, ráadásul egyszerre egyeztetne.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke korábban Gyurcsány Ferenc múlt heti levelére válaszul azt közölte: pártja kész a tárgyalásra.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×