eur:
394.43
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Gyurcsány-Demszky-paktum

Gyurcsány Ferenc ajánlotta fel Demszky Gábornak, hogy legyen a szocialisták és a szabad demokraták közös főpolgármester-jelöltje, bizonyos feltételekkel - ezt a főpolgármester mondta az InfoRádiónak.

Demszky Gábor közölte: még mielőtt az SZDSZ ügyvivői testülete felkérte volna, hogy induljon, tárgyalt Gyurcsány Ferenccel, aki azt javasolta, hogy ő legyen közös főpolgármester-jelölt.

Az ajánlat tartalmazta azt is, hogy legyen egy szocialista általános helyettesem, és legyen közös budapesti lista - tette hozzá a főpolgármester

Demszky Gábor szerint a közös lista "nem nagyon végiggondolt" ötlet a szocialisták részéről, ugyanis mindkét pártnak vannak olyan szavazói, akik nem szavaznának a másik pártra.

Ezeket közös lista esetén elveszítjük, ezért szavazatmaximalizálási szempontból akkor jár jól a két párt, ha külön indul - hangsúlyozta a szabaddemokrata politikus.

Ezt az ötletet még végig kell rágni - fogalmazott Demszky Gábor.

Lesz-e általános helyettes?

A főpolgármester hozzátette: elfogadhatónak tartja, hogy egy szocialista általános helyettese legyen, ugyanakkor Gyurcsány Ferenc neki nem említette név szerint Molnár Gyulát.

Az MSZP elnöke korábban azt mondta: pártja akkor támogatja a liberális Demszky Gábor főpolgármester-jelöltségét, ha helyettese Molnár Gyula, jelenlegi XI. kerületi szocialista polgármester lehet.

Vasárnap az SZDSZ budapesti elnöke az InfoRádióban elmondta: a párt nem gondolkodik azon, hogy az MSZP-vel közös önkormányzati választási listát állítson.

Lakos Imre úgy vélte: szoros együttműködésre van szükség a kormánypártok között a főváros vezetésében is, ám nem lehet egyetlen ember a főpolgármester helyettese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×