Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Navracsics: a Fidesz képes túllépni a személyes torzsalkodásokon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz kongresszusán nem volt érezhető olyan szándék, hogy a választási vereség miatt váltsák le az elnökséget - erről Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője beszélt vasárnap reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

A frakcióvezető arra a kérdésre, hogy a kongresszuson megjelent 1.751 küldött közül miért csak 1.023-an szavaztak, nem tudott válaszolni. Közölte: bár tudja, hogy ez nem kielégítő válasz, annyit tud mondani, hogy határozatképes volt a kongresszus.

Arra a kérdésre, elképzelhető-e, hogy a küldöttek egy része tiltakozásképpen nem adta le voksát, Navracsics Tibor szintén nem tudott válaszolni. Mint mondta, ő egy olyan küldöttel sem beszélt, aki ott volt, de nem szavazott.

Hozzátette, hogy a szavazók 87 százaléka megerősítette az egész elnökséget.

Arra a riporteri felvetésre, miszerint a Fidesznek teljesen mindegy, hogy nyer vagy veszít, akkor is Orbán Viktor marad az elnök, Navracsics Tibor annyit mondott: "Ez miért baj?"

"A Fidesz neve magyarul hűség" - tette hozzá.

Navracsics Tibor elmondta: a kongresszus tárgya az volt, az elnökség és az elnök személy szerint mennyire felelősek a választási vereségért, illetve az, hogy milyen tanulságok vonhatók le a jövőre nézve. Úgy vélte: az, hogy az utóbbira helyeződött a hangsúly, azt mutatja, hogy a Fidesz egy olyan szervezet, amely képes túllépni a személyes torzsalkodásokon.