eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kutyának útlevél, macskának igazolás

Felkészült az idei turisztikai idényre a Vám- és Pénzügyőrség. Sipos Jenő szóvivő közölte: arra törekednek, hogy a látogatókat lehetőleg várakozás nélkül léptessék át a határon, a jogsértőket pedig minél hamarabb kiszűrjék.

Szólt arról is, hogy az Európai Unió bármely tagállamában vásárolt árut korlátozás nélkül lehet be- és kivinni az országból, de azokkal nem szabad kereskedni.

Hozzátette: a jövedéki termékekre speciális szabályok vonatkoznak, és bizonyos áruk közösségen belüli mozgására nagy figyelmet fordítanak az egyes tagállamokban.

Sipos Jenő emlékeztett arra, hogy az utazás idejére összeállított csomagba továbbra sem ajánlatos gyorsan romló élelmiszert tenni, mivel ezek bevitelét szinte minden uniós állam tiltja.

Utalt arra, hogy a kutyák külföldre szállításakor állatútlevelet kell kiváltani, míg például a macskáknak és más kisebb állatoknak elég csak állatorvosi igazolást beszerezni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×