eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Lesz roma tévé?

Egy európai roma televízió létrehozásának lehetőségéről tárgyalnak Budapesten nyolc ország roma és nem roma médiaszakemberei. Kállai Katalin, a kulturális tárca romaügyi stratégiai főtanácsadója szerint a tanácskozás célja a romák média-megjelenésének javítása is.

A konferenciát a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma szervezte, azzal a céllal, hogy roma és nem roma médiaszakemberek megvitassák egy európai roma televízió létrehozásának lehetőségét, és felvázolják annak pénzügyi és infrastrukturális feltételeit - mondta az InfoRádióban Kállai Katalin.

Szeretnék azt is elérni, hogy több lehetőség nyíljon a roma szakemberek foglalkoztatására a közszolgálati és a kereskedelmi médiumokban - tette hozzá a főtanácsadó, aki szerint "elég siralmas a helyzet, bár látni pozitív elmozdulást".

Példaként említette, hogy a Duna TV-ben már roma származású híradós is van.

A tanácskozáson magyar, holland, brit, francia, spanyol, osztrák, román és bolgár szakemberek vesznek részt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×