Inforádió

Meghallgatom Élő adás

KDNP-sek az alkotmánybírósági határozat ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
"A Kereszténydemokrata Néppárt a magyar társadalom, a jövendő magyar családok elleni támadásnak tartja, hogy a jogalkotás hiányosságai lehetővé tehetik a 18 éven felüli nők saját kérésükre való meddővé tételét, visszafordíthatatlanul elvéve ezzel maguktól a gyermekvállalás, az anyaság méltóságának lehetőségét" - írta közleményében a KDNP két képviselője.

Soltész Miklós és Lazendorfer Erzsébet szerint minden felelősen gondolkodó embernek be kell látnia, hogy egyedül a család képes a gyermekek vállalásán, nevelésén keresztül biztosítani társadalom és az ország jövőjét.

"A fiatalkorban meghozott átgondolatlan döntés tovább erősíti a magyar társadalom lélekszámának radikális csökkenését. A szabályozás mostani megengedő formája az egyén rosszul értelmezett szabadságjogait állítja szembe az emberi élet továbbadásának törvényéből eredő, a nagyobb közösség, országunk jövője iránti kötelezettségekkel" - áll a dokumentumban.

Hozzáteszik: a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja minden rendelkezésére álló parlamenti eszközzel meg kívánja védeni az emberi méltóság, a család, azon belül az anyaság intézményét.

Az Alkotmánybíróság 2005 novemberében alkotmányellenesnek nyilvánította az egészségügyről szóló törvény rendelkezését, amely szerint a művi meddővé tétel családtervezési célból a 35. életévüket betöltött vagy három vérszerinti gyermekkel rendelkező személyeknél hajtható végre.

A testület a többi között az önrendelkezési és az emberi méltósághoz való jogra hivatkozva hozta meg döntését, amely 2006. június 30-tól lesz hatályos.