Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Júliustól új villamosokon utazhatnak a fővárosiak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tizenhat villamosmegállóban befejezték a peron átépítését a Nagykörúton. Hétfőtől a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond körtér között folytatódik a felújítás.

A főpolgármester közölte: a rekonstrukció után a mozgáskorlátozottak könnyen fellszállhatnak az új alacsonypadlós villamosra, és segítik majd a látássérültek utazását is.

Demszky Gábor elmondta: július 1-től hétvégenként három, a hónap végétől pedig már minden nap hat új Siemens Combino típusú villamos közlekedik a Nagykörúton.

A főpolgármester hozzátette: a hétvégén buszok viszik az utasokat a körúton, majd hétfőtől a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond körtér között folytatják a megállók átépítését.

Ezzel párhuzamosan, hétfőtől ismét - igaz, még a régi - villamosok szállítják az utasokat a Blaha Lujza és a Moszkva tér között.

A második, a Blaha Lujza tér és Móricz Zsigmond tér közötti szakasz átépítése is elkezdődött - közölte az InfoRádióval a BKV beruházási főosztályának vezetője.

Kovács Imre elmondta: ezen a szakaszon június 9-ig kell számítani a korábbihoz hasonló munkálatokra és forgalomkorlátozásra.

Aba Botond, a BKV vezérigazgatója arról számolt be, hogy a nagykörúti munkálatok költsége 3 és fél milliárd forint. Ebből 500 millió forintot a fővárosi önkormányzattól kaptak, 300 milliót pedig egy uniós pályázaton nyertek.