Júliustól új villamosokon utazhatnak a fővárosiak

Infostart
2006. május 19. 16:21
Tizenhat villamosmegállóban befejezték a peron átépítését a Nagykörúton. Hétfőtől a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond körtér között folytatódik a felújítás.

A főpolgármester közölte: a rekonstrukció után a mozgáskorlátozottak könnyen fellszállhatnak az új alacsonypadlós villamosra, és segítik majd a látássérültek utazását is.

Demszky Gábor elmondta: július 1-től hétvégenként három, a hónap végétől pedig már minden nap hat új Siemens Combino típusú villamos közlekedik a Nagykörúton.

A főpolgármester hozzátette: a hétvégén buszok viszik az utasokat a körúton, majd hétfőtől a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond körtér között folytatják a megállók átépítését.

Ezzel párhuzamosan, hétfőtől ismét - igaz, még a régi - villamosok szállítják az utasokat a Blaha Lujza és a Moszkva tér között.

A második, a Blaha Lujza tér és Móricz Zsigmond tér közötti szakasz átépítése is elkezdődött - közölte az InfoRádióval a BKV beruházási főosztályának vezetője.

Kovács Imre elmondta: ezen a szakaszon június 9-ig kell számítani a korábbihoz hasonló munkálatokra és forgalomkorlátozásra.

Aba Botond, a BKV vezérigazgatója arról számolt be, hogy a nagykörúti munkálatok költsége 3 és fél milliárd forint. Ebből 500 millió forintot a fővárosi önkormányzattól kaptak, 300 milliót pedig egy uniós pályázaton nyertek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kovács Imre, a BKV beruházási fõosztályának vezetõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gulyás László, a DBR Metró projektigazgatóság vezetõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást