Ismét bíróság előtt a móri mészárlás ügye

Infostart
2006. május 19. 14:39
Kitűzte a móri per újratárgyalásának időpontját a Fővárosi Bíróság. Az első tárgyalási napot június 21-én tartják - erősítette meg az InfoRádiónak a testület. A Fővárosi Főügyészség szerint Hajdú László ölt meg hét embert egy bankfiókban Móron 2002. május 9-én. Közben a per másik vádlottja Kaiser Ede perújítást kezdeményezett.

A másodfokú bíróság tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte Kaiser Edét, a móri bankrablás elsőrendű vádlottját. A másodrendű vádlott ügyét viszont eljárási szabálytalanságok miatt újra kell tárgyalni a bíróságnak, a másodfokú határozat szerint.

A Fővárosi Főügyészség Hajdú László esetében módosította a vádiratot. A vádhatóság újra értékelte az információkat és megállapította, hogy Hajdú László 2002. május 9-én ott járt Móron, és ő volt az, aki a pénzintézetben lévő hét embert megölte.

A Fővárosi Főügyészég ezért Hajdú Lászlót társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolja. Korábban az ügyészségi nyomozók azzal vádolták Hajdú Lászlót, hogy fegyvereket szerzett be a bűncselekmény elkövetéséhez, a fegyvereket azonban a nyomozók nem találták meg.

A bíróság jogerős ítélete szerint Kaiser Ede is járt Móron és ő volt az, aki a bankfiókban állva, elküldte azokat, akik a bűncselekmény idején be akartak menni a pénzintézetbe. Az ítélet indoklásában szerepelt, hogy később Kaiser Edét több tanú és ügyfél is felismerte.

A vádirat korábban az állt, hogy Kaiser Ede ismeretlen társával együtt követte el a bűncselekményt. A mostani vádirat viszont már megnevezi Hajdú Lászlót.

Közben Kaiser Ede benyújtotta perújítási kérelmét. Ha a bíróság ennek helyt ad, akkor a móri ügyet Kaiser Ede esetében is újratárgyalja a bíróság, de azt egyelőre nem tudni, hogy a Fővárosi Ítélőtábla mikor dönt erről a beadványról.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást