Gyurcsány: nem volt testvérharc

InfoRádió / MTI
2006. május 19. 20:26
A kijelölt miniszterelnök az árvízi védekezésben részt vevő szegediek előtt beszélt arról, hogy időnként a védelem a legnagyszerűbb cselekvés. Gyurcsány Ferenc a városháza dísztermében hangsúlyozta: az árvíz heteiben mindenki jól vizsgázott.

Gyurcsány Ferenc Szegeden találkozott az árvízi védekezésben részt vevők egy részével. A kijelölt miniszterelnök kijelentette: "nagyszerűt alkottunk, mert időnként a védelem a legnagyszerűbb cselekvés, azonban nem kívánom magunknak, hogy újra és újra ezek a küzdelmek acélozzák majd meg büszkeségünket.

A kijelölt kormányfő hangsúlyozta, hogy mindenki vizsgázott. "Vizsgáztak vezetők, hogy tudnak-e vezetni, irányítani, dönteni, mikor baj van. Azt kell mondjam, hogy tudtak, tették a dolgukat. Vizsgáztak szervezetek, hogy képesek-e együttműködni ( ), és tudtak. Nem volt féltékenység, nem volt presztízsharc, mindenki tudta, hogy mi a dolga" - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc a városháza dísztermében Lamperth Mónika belügyminiszter és Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter jelenlétében köszönetét fejezte ki és jutalomban részesítette az árvízi védekezésben résztvevőket.