Tervek a Budapesti Olimpiai Központra

InfoRádió / MTI
2006. május 18. 15:21
Kihirdették a Budapesti Olimpiai Központ egészének fejlesztésére februárban kiírt tervpályázat eredményét. A munkákat elbíráló bizottság két győztest nevezett meg.

A Nemzeti Sporthivatal által kiírt ötletpályázatra olyan anyagokat vártak, amelyek alapján a terület modern olimpiai központtá lenne alakítható.

Kiemelt feladat volt, a 2012-es magyar-horvát futball Európa-bajnoki pályázatra tekintettel, egy, az UEFA előírásainak mindenben megfelelő stadion-komplexum tervének elkészítése.

A pályázatok készítőinek tekintettel kellett lenniük arra is, hogy az új komplexum a mostaninál jobban illeszkedjen városrendezési szempontból a környezetébe, valamint történelmi elemeket is megtartson.

A pályázatra 11 anyag érkezett, és Görözdi György, a projekt kormányzati biztosa szerint valamennyi tervből be tudnak építeni elemeket a majdani konkrét kormányzati tenderbe.

A bírálóbizottság végül két teljesen eltérő megoldást tükröző anyagot hirdetett győztesnek: Ferencz Marcellét és a KLMV-csoport Építésziroda Kft. elképzelését.