eur:
394.24
usd:
369.86
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Műttesse magát külföldön!

Az Európai Bíróság döntése szerint a nemzeti egészségbiztosítónak fizetnie kell a beteg külföldi kezelését is, ha hazájában túl sokat kell várni a beavatkozásra. A magyar egészségbiztosító évente 300 esetben támogat más országban végzett műtétet vagy kezelést.

Az Európai Bíróság döntése nem érinti a magyar egészségügyi ellátást - vélekedett az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főosztályvezetője. A döntés egy brit nő protézis-beültetésével kapcsolatban született. A szigetországban gyakori, hogy éveket kell várni egy műtétre.

A magyar szabályozás lehetővé teszi, hogy hosszú várakozás esetén külföldi beavatkozást finanszírozzon az OEP. Ilyen kérés azonban még nem érkezett az egészségbiztosítóhoz. Az azonban gyakran előfordul, hogy a biztosító támogat olyan külföldön elvégzendő műtétet, amelyet Magyarországon nem hajtanak végre - közölte Lengyel Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×