Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lendvai-ügy: a szocialisták egymást figyelték?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A XXII. kerületi önkormányzat egyik helyiségében talált \"lehallgatókészülék\" valószínűleg egy biztonsági berendezés, amelyet az MSZP helyi szervezete helyezett el a számítógépen, az önkormányzat tudomása nélkül - mondta el az InfoRádiónak Lendvai Ildikó szocialista politikus, aki képviselői fogadóóráit tartja az önkormányzati szobában.

"A dolognak nagyobb a füstje, mint a lángja" - ezt fontosnak tartotta elmondani Lendvai Ildikó, nehogy valaki azt higgye, hogy őt bárki politikai okokból le akarja hallgatni.

A politikus szerint az MSZP helyi szervezete azután szerelte fel mindegyik gépét biztonsági szerkezettel, hogy februárban a párt XXII. kerületi helyiségébe betörtek és elvittek egy gépet.

A Lendvai Ildikó és a helyi polgármester által használt önkormányzati helyiségben is volt egy MSZP-s gép, ezen intézte a szocialista politikus fogadóórás levelezését.

Lendvai Ildikó szerint ezt a gépet április közepén kicserélték egy újra, amelyet "olyan típusú biztonsági berendezéssel láttak el, amely rögzíti a képét és hangját annak, aki illetéktelenül akar behatolni a gépbe".

A szocialista politikus szerint valószínűleg ez lehetett az az eszköz, amelyet az önkormányzat dolgozói megtaláltak, és mivel nem tudták mi az, hívták a rendőrséget.

Lendvai Ildikó kiemelte, hogy ő nem látta a szerkezetet, hiszen a gépcsere óta nem járt a helyiségben. Így aztán őt biztosan nem is hallgathatta le senki, "de most úgy tűnik a jelekből, hogy nem is ez volt a szándék".