Lehallgatták Lendvai Ildikót?

Infostart
2006. május 18. 16:30
Feltehetőleg lehallgatókészüléket találtak a XXII. kerületi önkormányzat egyik irodájában. A készüléket két héttel ezelőtt a polgármester találta meg egy olyan helyiségben, amelyet ő maga és Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselő használt. A készülék információk szerint a számítógép közelében volt.

Bollók Istvánné, a XXII. kerület polgármestere az InfoRádióban azt mondta: éppen egy tárgyalást készített elő két hete, amikor megtalálta az ismeretlen célú készüléket.

A szobát a polgármester tárgyalásokra, egyeztetésekre használta, de Lendvai Ildikó, a kerület szocialista országgyűlési képviselője is ott tartja fogadóóráit, illetve ott intézi a kerülettel kapcsolatos ügyeit.

A rendőrség nyomoz

A rendőrség az ügyben magántitok jogosulatlan megismerése gyanújával indított eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen - mondta az InfoRádióban a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Schön Péter magáról a berendezésről nem árult el részleteket, mint mondta, az eszközt, és hogy pontosan mire alkalmas, jelenleg szakértő vizsgálja, ennek az eredményére várnak.

A szóvivő azt az értesülést, miszerint egy számítógép közelében volt az eszköz, nem erősítette meg. Annyit mondott csak, hogy számítástechnikai szakértőt rendeltek ki.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Schön Péter, a BRFK szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Bollók Istvánné, a XXII. kerület polgármestere
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást